Curacao

Curacao ligt in het zuiden van de Caribische Zee en is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Andere eilanden in dit gebied zijn o.a. Bonaire, Aruba, Barbados, Martinique and St. Maarten. Het eiland is 444 vierkante kilometers groot en heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door veel zon, een gemiddelde temperatuur van 27°C en een koele oostenwind. Met een grote verscheidenheid van tropische landschappen hebt u de mogelijkheid om te kiezen voor een woning in de bergen, een stadswoning of een luxe villa direct aan zee. Curacao staat bekend om haar fascinerende onderwaterwereld en is daarom populair bij duikers over de hele wereld.

Het eiland ligt buiten het orkaangebied en wordt bevolkt door mensen van meer dan 50 verschillende nationaliteiten. De belangrijkste taal is Nederlands, maar daarnaast wordt vooral Papiamento, Engels en Spaans gesproken. Curacao heeft een stabiele overheid en lage belastingtarieven. Het eiland biedt alle moderne faciliteiten en maakt en constante economische groei door. De nationale munt is de Antilliaanse gulden die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Er zijn vele privé- en openbare scholen op het eiland. Het openbare onderwijs is gratis en verplicht en de leersystemen zijn naar Nederlands voorbeeld. Enkele basisscholen zijn tweetalig. Er is een International School en op de Universiteit van de Nederlandse Antillen kunnen diverse studierichtingen gevolgd worden. Anders dan op Aruba komen de toeristen die het eiland bezoeken voornamelijk uit Nederland.

De economie van dit prachtige eiland draait op volle toeren en het aantal toeristen dat Curacao bezoekt groeit gestaag. Diverse internationale hotel ketens zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van nieuwe resorts zoals het 5 sterren Hyatt Regency Resort, Renaissance Hotel & Casino Resort, Wyndhamm en het nieuwe Van der Valk Hotel. De uitbreiding van het Avila Beach Hotel, Lions Dive Resort en Kura Hulanda Lodges zijn inmiddels een feit. De opening van het geheel vernieuwde vliegveld in juli 2006 heeft erin geresulteerd dat zowel de KLM als Martinair en Arke Fly vluchten verzorgen naar deze Caribische bestemming. Daarnaast leggen steeds meer cruiseschepen aan bij een van de cruise terminals in hartje Willemstad. De prijzen voor onroerend goed zullen de komende jaren zeker stijgen dus juist nu is het bijzonder aantrekkelijk om een (tweede) woning te kopen op dit prachtige eiland.

In het historische centrum van Willemstad staan prachtig gerestaureerde monumentale panden aan de kleurrijke Handelskade. Veel grote cruise- en zeeschepen varen hier voorbij. Met de indrukwekkende oude landhuizen, de mooie natuur en de vele culturele activiteiten is Curacao zonder twijfel het mooiste deel van de Nederlandse Antillen.